Tips

Recepten voor de lekkerste aperitiefhapjes in een glaasje

Recepten voor de lekkerste aperitiefhapjes in een glaasje

Aperitiefhapjes zijn een lekkere en originele manier om hapjes te serveren tijdens een feestje. Ze zijn te vinden in allerlei verschillende soorten en smaken en ze zien er ook nog eens super leuk uit. Wanneer je deze hapjes serveert op een feestje scoor jij zeker weten pluspunten bij jouw gasten. In deze blog selecteren we de lekkerste en makkelijkste aperitiefhapjes in een glaasje. Laat de visite maar komen!

Krabcocktail met avocado crème en witlof

Voor deze heerlijke krabcocktail voor 8 personen heb je een aantal dingen nodig:

  • 2 poten van een king krab
  • 1 doosje zalmforel viseitjes
  • 2 avocado’s
  • Sap van een halve citroen
  • 2 stronken witlof
  • 2 el mayonaise
  • Een handje koriander en basilicum
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Je begint bij het halveren en uithollen van de rijpe avocado’s. Het vruchtvlees doe je samen met de koriander en het citroensap in de blender. Deze mix je fijn en voeg er olijfolie aan toe tot het een gladde puree is. Dit mengseltje kruid je met peper en zout. Voor nu is dit deel klaar en kan je deze opzij zetten.

De volgende stap is het uithollen van de poten van de king krab en het mengen van dit vlees met 1 eetlepel mayonaise. Ook dit is klaar en het is tijd om de glaasjes te vullen. Doe eerst een bodem van de avocadocrème in het glas en daarna een lepel met de king krab. Werk het geheel af met wat bladeren witlof, een lepeltje zalmforeleitjes en een blaadje basilicum. Voilà, je krabcocktail met avocadocrème en witlof is klaar om geserveerd te worden!

Scampispiesjes met een meloensoepje

Dit recept is klaar binnen no-time! Om dit hapje te serveren aan 8 personen heb je nodig:

  • 2 galia meloenen
  • 16 kleine scampi’s
  • 4 knoflooktenen
  • 8 el volle kaas
  • 8 cl droge sherry
  • 16 kerstomaten
  • 4 el olijfolie
  • Marjolein
  • Cayennepeper
  • Zout

Als eerste halveer je de meloen en verwijder je de pitjes. Schil en snij het fruit in stukjes. Vervolgens pel je de knoflooktenen en hak je deze fijn. Pureer de helft van de knoflook samen met de meloen, de volle kaas en de sherry. Deze puree kruid je met een beetje zout en voor nu kan je dit aan de kant zetten. De volgende stap is het afspoelen van de tomaatjes en het pellen van de scampi’s. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie, voeg de knoflook erbij zodat de aroma van de knoflook in de olie trekt. Nu kunnen de scampi’s ook in de pan en bak deze voor 1 minuut in de knoflookolie. Voeg hier de tomaten aan toe en laat deze kort meebakken in de pan. Het geheel kruid je met wat peper en zout.

Voor het laatste deel van dit gerechtje prik je de scampi’s en tomaten op spiesjes en verdeel je de koude meloensoep over de glazen. Leg de warme spies op het glas en strooi er een beetje marjolein overheen. Nu is je aperitief klaar om opgegeten te worden!

Heb je nog geen glaasjes om je overheerlijke zelfgemaakte aperitiefjes in te serveren? Kijk dan eens rond bij Disposable Direct. In het uitgebreide assortiment zitten plastic disposables die perfect zijn om jouw hapjes in te serveren!

Geef een reactie